top of page

Livets blomst

Livets blomst er kanskje det viktigste symbolet innen historien til Hellig Geometri. Hellig (helhetlig/holistisk) Geometri er studiet av de universelle prinsipper og energimønstre som representerer sannhet, harmoni, skjønnhet, universelle proposjoner og prinsipper. Den perfekte formen og proposjonene til “Livets blomst” har vært kjent blant mange filosofer, arkitekter og kunstnere opp igjennom tidene. Å studere symbolet gir spirituell opplysning og innsikt.

Man finner Livets blomst i egyptiske og greske mysteriskoler, blant tempelriddere, i gamle manuskripter, kirker, templer og kunst i de fleste kulturer over hele verden. I Osiris tempelet i Abydos i Egypt finner man en av de eldste eksemplene på «Livets blomst» gravert/brent inn i granittsten i templets søyler.

Leonardo da Vinci, som var en lærd innen Hellig Geometri, studerte også Livets blomst og dets matematiske proposjoner. Han lagde tegninger av symbolet som ledet videre til de platonske elementer, sfærer og det gyldne snitt, som alle er elementer man kan finne ved å studere Livets blomst.

 

 

Livets blomst ligger dypt forankret i menneskets natur da våre celler fra unnfangelse skaper den samme strukturen på et svært tidlig stadie i skapelsen. Å studere “Livets blomst” gi innsikt i både oss selv og i de universelle sannheter.

Dersom du er interessert i kurs om Hellig Geometri ta kontakt: jonasle.rivelsrud@gmail.com

 

bottom of page